Frits biedt 87 unieke kansen in het meest hippe stadsdeel van Eindhoven


s-west een stijlvolle mix van koopwoningen, huurwoningen en werk mogelijkheid aan de torenallee en de ingenieurs kalfstraat

WOON JIJ STRAKS OP 'NIVEAU' IN FRITS?


S-WEST EEN STIJLVOLLE MIX VAN KOOPWONINGEN, HUURWONINGEN EN WERK MOGELIJKHEID AAN DE TORENALLEE EN DE INGENIEURS KALFSTRAAT

S-West is een unieke plek waar jij geschiedenis gaat schrijven


S-WEST EEN STIJLVOLLE MIX VAN KOOPWONINGEN, HUURWONINGEN EN WERK MOGELIJKHEID AAN DE TORENALLEE EN DE INGENIEURS KALFSTRAAT

Inloggen


Account aanmaken

Heeft u nog geen account, dan kunt u zich registreren als belangstellende.

Account aanmaken

Frederik

Registreer nu

In een stijlvol ontworpen architectuurmix verrijzen binnenkort vier unieke gebouwen aan de Torenallee en de Ingenieur Kalffstraat in Eindhoven. Ieder met een geheel eigen stijl, passend binnen het rijke historische industriële erfgoed van Strijp-S. Reden ook dat de gebouwen luisteren naar de namen uit de Philips dynastie.

We beginnen met de verkoop van Frits. Met wie anders?! De meest markante figuur uit de Philips dynastie en ook het grootste gebouw. Wat betekent dat het tijd wordt om in beweging te komen. Er zijn tenslotte slechts 87 koopappartementen te verdelen. In elke prijsklasse en indelingsvarianten die echt bij jou passen.

Hoewel Frederik (87 appartementen), Maria (26 appartementen) en Benjamin (29 appartementen) nog even op zich laat wachten, zal naar verwachting uiterlijk in 2019 de keuze worden gemaakt of deze woningen worden verkocht of verhuurd.

Dus waar wacht je nog op? Kom in beweging en schrijf geschiedenis op een plek die tot voor kort nog voor iedereen ‘verboden’ was. Welkom op Strijp-S. We zien en ontmoeten je graag!   

91 Woningen

Frederik Philips (Benjamin Frederik David Philips) is de vader van Gerard, Anton en Maria. In 1891 is hij één van de geldschieters van de op te richten gloeilampenfabriek Philips & Co, dat zijn zonen groot gemaakt hebben. De gradiënt (= verschil in hoogte en afstand) en dynamiek die de inspiratie vormen van dit gebouw, zijn een weerspiegeling van de (financiële)groei van Philips waar Frederik als bedrijfsleider mede verantwoordelijk voor was.

Frederik is een kloeke verschijning die de hoek vormt op de Torenallee en de Ingenieur Kalffstraat. De architectuur en vormgeving doet denken aan de architectuur van het New Yorkse Soho, met onder meer stalen trappen en metselwerk in verschillende breedten over de gevels. Frederik telt straks 91 koop of (nog te bepalen) huur appartementen die variëren van een kleine 50 tot ruim 100 vierkante meter in oppervlakte.

4-gebouwen

Rutger Schoenmaker

Als ik het project in een aantal steekwoorden moet omschrijven kies ik voor hedendaagse ontwerpen die een knipoog hebben naar de industrie en vier karakters die samen een eenheid vormen, maar die ook individueel sterk op zichzelf kunnen staan.   

S-West was voor ons zeker een uitdaging, omdat we hier te maken hebben met een hoge dichtheid. Na veel sparren hebben we gekozen voor een viertal grote blokken die aansluiten bij de omliggende industriële omgeving.

Rutger Schoenmaker
ARCHITECT JSA

Het tweede blok is Frederik. Dit is een kloek blok waarmee we met het stoere karakter gerefereerd hebben naar de structuur van Soho New York.

Mijn stijl van ontwerpen is voornamelijk terug te zien de plastiek/vorm van de hoge toren Frits en de trapjes die de gevel van het woonblok Frederik kenmerken, maar uiteindelijk heeft de samenwerking en inspanning van het gehele team geleid tot dit resultaat.