Vind jouw koopappartement binnen S-West


S-West, een stijlvolle mix van koopwoningen, huurwoningen en werk mogelijkheid aan de Torenallee en de Ingenieur Kalffstraat

Inloggen


Account aanmaken

Heeft u nog geen account, dan kunt u zich registreren als belangstellende.

Account aanmaken

In een stijlvol ontworpen architectuurmix verrijzen binnenkort vier unieke gebouwen aan de Torenallee en de Ingenieur Kalffstraat in Eindhoven. Ieder met een geheel eigen stijl, passend binnen het rijke historische industriële erfgoed van Strijp-S. Reden ook dat de gebouwen luisteren naar de namen uit de Philips dynastie.

We beginnen met de verkoop van Frits. Met wie anders?! De meest markante figuur uit de Philips dynastie en ook het grootste gebouw. Wat betekent dat het tijd wordt om in beweging te komen. Er zijn tenslotte slechts 87 koopappartementen te verdelen. In elke prijsklasse en indelingsvarianten die echt bij jou passen.

Hoewel Frederik (87 appartementen), Maria (26 appartementen) en Benjamin (29 appartementen) nog even op zich laat wachten, zal naar verwachting uiterlijk in 2019 de keuze worden gemaakt of deze woningen worden verkocht of verhuurd.

Dus waar wacht je nog op? Kom in beweging en schrijf geschiedenis op een plek die tot voor kort nog voor iedereen ‘verboden’ was. Welkom op Strijp-S. We zien en ontmoeten je graag!   

Maria Elisabeth

Naast Gerard Philips en Anton Philips, die het Philips-concern hebben grootgemaakt, was er nog een minder bekend zusje; Maria Elisabeth. Maria herken je aan kenmerkende ronde en vrouwelijke vormen zoals de bogen, trapsgewijs aflopende zijkant en lichte kleur.

Maria komt dwars op de Ingenieur Kalffstraat te staan, waarmee de ruime stadsterrassen van de 26 koop of huur woningen aangenaam op het zuidwesten liggen. Maria is vriendelijk en binnen S-West wat kleinschaliger dan de andere gebouwen. De gevel is voorzien van zogenaamde togen, zoals in vroegere bedrijfsgebouwen van onder meer Philips en in plaatsen als Vicenza in de middeleeuwen. De appartementen variëren in oppervlakte van een kleine 70 tot 130 M2.

4-gebouwen

Rutger Schoenmaker

Als ik het project in een aantal steekwoorden moet omschrijven kies ik voor hedendaagse ontwerpen die een knipoog hebben naar de industrie en vier karakters die samen een eenheid vormen, maar die ook individueel sterk op zichzelf kunnen staan.   

S-West was voor ons zeker een uitdaging, omdat we hier te maken hebben met een hoge dichtheid. Na veel sparren hebben we gekozen voor een viertal grote blokken die aansluiten bij de omliggende industriële omgeving.

Rutger Schoenmaker
ARCHITECT JSA

Het torenblok Frits is geïnspireerd om een cilo achtig gebouw. Met betonstructuur, verticaliteit, hoogte en uitzicht.

Het tweede blok is Frederik. Dit is een kloek blok waarmee we met het stoere karakter gerefereerd hebben naar de structuur van Soho New York.

Maria is het derde blok van S-West. Dit blok is geïnspireerd op het oude radio gebouw. Het is een vrij rechtlijnig en monoliet blok dat insteekt en de binnentuin in tweeën splits

Het vierde blok is Benjamin, de eigenwijze van de vier. Aan de Ing. Kalffstraat heeft het shed daken, maar het stukje aan het Natlab steekt terug.

Mijn stijl van ontwerpen is voornamelijk terug te zien de plastiek/vorm van de hoge toren Frits en de trapjes die de gevel van het woonblok Frederik kenmerken, maar uiteindelijk heeft de samenwerking en inspanning van het gehele team geleid tot dit resultaat.