Ontdek de charme van Maria


S-WEST EEN STIJLVOLLE MIX VAN KOOPWONINGEN, HUURWONINGEN EN WERK MOGELIJKHEID AAN DE TORENALLEE EN DE INGENIEURS KALFSTRAAT

Strak vormgegeven bogen kenmerken Maria


S-WEST EEN STIJLVOLLE MIX VAN KOOPWONINGEN, HUURWONINGEN EN WERK MOGELIJKHEID AAN DE TORENALLEE EN DE INGENIEURS KALFSTRAAT

Inloggen


Account aanmaken

Heeft u nog geen account, dan kunt u zich registreren als belangstellende.

Account aanmaken

Stijlvol, met een ongekende klasse. De enige 'vrouw' in het gezelschap kermerkt zich door duidelijk herkenbare vrouwelijke vormen en lijnen in het oontwerp. Binnen de totale architectuurmix is Maria met recht een prachtige verschijning die de Ingenieur Kalffstraat extra allure zal geven. 

Maria staat 'haar mannetje' tussen haar mannelijke tegenhangers uit de Philips dynastie met verve. In een geheel eigen stijl, past 'zij' op haar manier perfect in het rijke historische industriële erfgoed van Strijp-S. Na de 16 vrij beschikbare appartementen binnen Benjamin, brengen wij nu de resterende 11 ruim opgezette en luxe appartementen binnen Maria in verkoop. Wat ook meteen de laatste appartementen zijn binnen S-West die we naar de markt brengen. Een laatste, als ook unieke kans dus. 

Maria bestaat uit 26 appartementen, waarvan er 11 in de vrije verkoop komen voor particulieren. De andere 15 appartementen zijn in een eerder stadium namelijk aan een institutionele belegger verkocht. Dat betekend dat er dus 11 kansen binnen Maria zijn. Waar wacht je nog op? Kom in beweging en schrijf geschiedenis op een plek die tot voor kort nog voor iedereen ‘verboden’ was.

Het 'speelveld' ligt volledig open, dus aarzel niet en schrijf je in voor de nieuwsbrief of neem direct contact op met Maureen Geraerts van Van Santvoort Makelaars. Zij kan je alles vertellen over Maria en praat je graag bij over recente ontwikkelingen. 

Welkom op Strijp-S, welkom binnen S-West. We zien en ontmoeten je graag!   

Maria Elisabeth, een oprecht charmante verschijning

Naast Gerard Philips en Anton Philips, die het Philips-concern hebben grootgemaakt, was er nog een minder bekend zusje; Maria Elisabeth. Maria herken je aan kenmerkende ronde en vrouwelijke vormen zoals de bogen, trapsgewijs aflopende zijgevels en de lichte kleur van de bakstenen die de gevels sieren.

Maria komt dwars op de Ingenieur Kalffstraat te staan, waarmee de ruime stadsterrassen van de woningen aangenaam op het zuidwesten liggen. Hoewel kleinschaliger van opzet heeft Maria verleidelijke vormen in vergelijking met de andere gebouwen. Een charmante verschijning die wordt gekenmerkt door een gevel die is voorzien van zogenaamde togen, zoals in vroegere bedrijfsgebouwen van onder meer Philips en je in plaatsen als het Italiaanse Vicenza nog veelvuldig ziet. De 11 nog beschikbare appartementen variëren in oppervlakte van een kleine 107 tot ruim 130 vierkante meter met een buitenruimte die varieert van 5 tot zelfs 25 vierkante meter.

Rutger Schoenmaker over Maria

Maria is het derde 'blok' van S-West, waarbij ik me besef dat ik hier misschien niet de juiste term gebruik om de enige 'grande dame' in het gezelschap te beschrijven. Een gebouw waarbij we ons hebben laten inspireren door het oude radio-gebouw dat vroeger op Strijp-S stond.

De spanning en dynamiek in het ontwerp wordt met name veroorzaakt door de gekozen rechte lijnen en monoliete massa die insteekt en de prachtig verscholen binnentuin letterlijk in tweeën splitst. Wat de tuin meteen de noodzakelijke intimiteit geeft en Maria het karakter dat haar past. 

Maria was misschien wel de grootste uitdaging binnen het totale ontwerp van S-West. Hoewel we met belijning en gebruikte kleuren afwijken van de andere gebouwen, past Maria perfect in het plaatje. Het is echt familie. en precies dat hadden wij met dit gebouw voor ogen. De link die we met ons ontwerp hebben gelegd met het radiogebouw is opnieuw een onmiskenbare knipoog naar het verleden.

Met respect voor historie heeft Maria een eigen plek opgeëist met een klassiek gevoel voor drama. De moderne strak vormgegeven bogen en terugvallende terrassen geven het gebouw charme. De onlosmakelijke verbinding die we met de terrassen hebben weten te maken tussen binnen en buiten, geven de appartementen los van een prachtige lichtinval, gevoelsmatig extra veel ruimte.

De onmiskenbare vormen van Maria sluiten perfect aan en verbindt dit gebouw met industriële allure met Benjamin, Frederik en Frits.