eigenlijk is strijp-s een internationaal dorp


s-west een stijlvolle mix van koopwoningen, huurwoningen en werk mogelijkheid aan de torenallee en de ingenieurs kalfstraat

Wonen in 'de verboden stad'


ONTMOET FRITS, FREDERIK, BENJAMIN EN MARIA

Inloggen


Account aanmaken

Heeft u nog geen account, dan kunt u zich registreren als belangstellende.

Account aanmaken

Het bruisende culturele hart van Eindhoven

Even chillen, relaxen of heerlijk ontspannen. Belangrijk en soms ook gewoon even hard nodig. Vanuit S-West kan je alle kanten op of blijf je juist lekker op Strijp-S. In het Muziekgebouw en het Parktheater onthaalt Eindhoven standaard grote namen in cabaret, toneel, ballet, dans, opera, klassieke en muziek.

Maar ook op Strijp-S zijn veel culturele instellingen neergestreken die je danig weten te boeien. Vaak is Strijp-S de uitvalbasis of gastheer van vermaarde culturele evenementen zoals Dutch Design Week, Glow, King-S, Emoves – Urban Culture Event en Feel Good Market. Dag in dag uit bruist Strijp-S. Zonder uitzondering, een heel jaar rond.

Het Klokgebouw, PopEi, Gebouw 52 en de charmante zaal bij het Blue Collar Hotel zijn prachtige podia waar artiesten, bands of stand-up comedians graag optreden. Maar ook voor urban culture en kleinkunst is er echt alle ruimte op Strijp-S.

Sportief groen en lekker buiten

En als je je weer eens lekker in het zweet wilt werken of juist even helemaal Zen wilt zijn, dan kun je terecht in diverse fitness en yogacentra of neem je deel aan één van de vele outdoor workouts, masterclasses of bootcamps. Voor groen hoef je namelijk niet ver weg. Centraal in dat woon- en werkplezier ligt straks een groene oase die ruimte biedt aan twee heerlijke (semi openbare) verscholen binnentuinen. Onlosmakelijk aan elkaar verbonden, worden deze bovenop de halfverdiepte parkeergarage van Benjamin & Frederik en Maria & Benjamin aangelegd. Hoe mooi is dat?! Wil je nog meer groen dan kun je je hart ophalen in de Genneper Parken, het Stadswandelpark, het Philips Van Lenneppark of de groene campus van de Technische Universiteit.

Heerlijk Eten of gewoon even iets drinken

Veel eet- en drinkgelegenheden op Strijp-S hebben vaak een authentiek en rauw randje. Puur en vers, met een voorliefde voor lokale en regionale producten. Zo tref je op de begane grond van het Veemgebouw bijvoorbeeld een foodcourt waar je al snel je vingers bij af likt. In deze Vershal Het Veem vind je lekkernijen die je ter plekke met je vrienden of familie kunt nuttigen. Maar net zo makkelijk loop je even binnen bij Bagels & Juice, Het Ketelhuis, Radio Royaal of ’t Koffiehuisje.

Naast gezellige restaurants zoals de Starlight Lounge, Intelligentia ICE, de Pastryclub, La Vita e’Bella, De kookfabriek of Wynwoord geniet je net zo makkelijk van een eenvoudige kop soep bij Soappa of loop je net iets verder naar de ster van Avant Garde in het PSV stadion.